Jmenuji se Kaori Okano.
Jsem výtvarnice, pracuji se sklem a jako umělkyně pracuji stále sama.
I díky tomu se ráda a často setkávám s přáteli, zvu je k rodinnému stolu a vařím jim a servíruji typická i méně obvyklá japonská jídla.
Když jsem studovala v Japonsku na umělecké vysoké škole, pracovala jsem brzy ráno před školou na místním rybím trhu a od té doby se zajímám o vaření aktivně a moc mne gastronomie baví.
Také moje maminka mě ve vaření hodně naučila...je skvělá kuchařka a nutriční specialistka. Když jsem byla malá, běžně každý den připravovala 6-10 jídel, díky čemuž jsem se naučila kombinovat chutě a znát výživové hodnoty jídel zcela přirozeně.
Po přestěhování do České republiky jsem si všimla, že se Češi o japonskou kuchyni velice zajímají. Začali se mne na způsob vaření rozličných japonských jídel ptát a proto jsem postupem času začala pořádat přednášky a lekce vaření. Nemluvím sice česky moc dobře, ale při vaření vše ráda ukážu a podělím se o své zkušenosti. Vaření lidi spojuje a díky němu jsem poznala již mnoho skvělých přátel. Doposud jsem pořádala lekce vaření v Praze a Písku a také jsem několika restauracím a kavárnám pomáhala s vytvořením nových menu.
Je pro mne důležité, abych stejně jako moje maminka, předala znalosti přípravy japonské kuchyně a kombinování jejích chutí nejenom své dceři, ale i všem nadšencům, kteří mají zájem se přípravě tradičních japonských pokrmů naučit :-)
Vedené kurzy vaření