Kapr, pstruh, štika, candát, lín, sumec, amur, atd. - sladkovodních ryb je nepřeberné množství, proč tedy těchto darů naší země nevyužít a nerozšířit si náš jídelníček o kvalitní a nutričně významné pokrmy? Práce se sladkovodní rybou je velice jednoduchá a její příprava časově nenáročná, jen se musí vědět, jak na to.
Na tomto kurzu se naučíte rozeznávat druhy sladkovodních ryb a jejich vhodné tepelné úpravy. Nezapomeneme také na delikátní přílohy a zajímavé omáčky.
Rybí sekaný steak s chilli a jarní cibulkou servírovaný s pažitkovou majonézou
Kapří hranolky v křupavém pivním těstíčku s listovým salátem a rajčatovým vinaigrette
Candát nebo pstruh dušený na zelenině podávaný s jemnou máslovou omáčkou
Sumec pečený na červené cibuli a hlívě ústřičné
kostit a filetovat ryby
připravit luxusní rybí "karbenátky"
vyrobit domácí majonézu
nachystat kapří maso tak, aby po usmažení nebylo potřeba řešit malé kůstky :-)
zásadám přípravy pivního těstíčka
usmažit křupavé kapří hranolky tak dobře, jak to dělají ve slavných restauracích ŠUPINA a ŠUPINKA v Třeboni!
připravit osvěžující salátek
umíchat rajčatový vinaigrette
připravit rybí filet v jednom hrnci na zelenině, víně, másle a bylinkách
zahušťovat omáčku máslem
zpracovat celého sumce
správným tepelným úpravám ryb (pečení, dušení, grilování, smažení,…)
...a mnohé další
LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.
Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.
Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.
Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).
Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.
Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky