Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Moderní česká kuchyně - 1 - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
momentálně není vypsán žádný termín

 

Klasické české recepty jinak - odlehčeně, zajímavě a moderně.

To bylo hlavní zadání při sestavování tohoto kurzu. I česká kuchyně se dá připravovat moderně a takto připravený pokrm může chutnat a vypadat na talíři jako pokrm z luxusní restaurace.

Pojďme si hrát, zaměřit se na sílu a rafinovanost chutí a pojďme obrátit klasické české recepty zcela naruby.

Co budeme připravovat a vařit:

Ceviche z makrely - „zavináč“ z makrely s fenyklem

Valašské velouté - krémová kyselica, houbové soufflé, uzené koleno

Presovaný bůček s badyánem, kardamomem, zázvorem a černým pivem, pastinákové pyré

Jablečný závin jinak - jablečno-karamelová pečená rozetka, skořicová zmrzlina 

Co se na kurzu naučíte:

  • očistit a vyfiletovat makrelu
  • zbavit rybí filet veškerých kostí
  • marinovat rybu pomocí "zeleninového láku"
  • upéct výborné domácí pečivo
  • připravit klasickou valašskou kyselicu jinak
  • upéct houbové soufflé
  • naložit vepřový bůček pomocí výrazného koření, octů, piva a zeleniny
  • pomalu "táhnout " bůček ve vlastní šťávě
  • presovat (zatížit) bůček tak, aby měl při servírování perfektní tvar
  • glazovat bůček ve vlastní šťávě tak, aby se leskl a byl plný chutí
  • připravit pastinákové pyré
  • skládat karamelová jablíčka do rozetky tak, aby se vytvořil jednoporcový úhledný "koláček"
  • připravit poctivou skořicovou zmrzlinu
  • pěkně naservírovat uvařené pokrmy

Co vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)


Při absolvování kurzu do konce roku 2024 je cena kurzovného u většiny kurzů o 200 Kč nižší (cena se nastaví automaticky při výběru termínu konání kurzu)!

CENA KURZU ........ 3 500 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky