Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Kapr - pokaždé jinak - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
momentálně není vypsán žádný termín

 
 

Jen málokdo z nás neokusil v Česku tak rozšířenou rybu, jako je kapr, ale už jen málokdo z nás ví, že tato tradiční česká ryba přicestovala do našich rybníků až z daleké Číny. Stejně tak složité, jako cesta “našeho” kapra z Číny do místních vod, může být i jeho zpracování a příprava, když nevíte, jak na to.

Tento kurz vaření je zaměřen na kompletní zpracování této ryby a přípravu jak již klasických, tak i méně známých pokrmů, které zpestří paletu vašeho jídelníčku.


Co se bude vařit:

  • Kapr na černo s křupavým chlebem a salátkem

  • Čirý rybí vývar s fenyklem

  • Silná rybí polévka s cherry rajčaty a kořenovou zeleninou

  • Dušený kapr s jemnou koprovou omáčkou

  • Na špeku pečené filety z kapra, smetanovo-bramborové pyré, citronová omáčka s petrželkou

Co se na kurzu mimo jiné naučíte:

  • kuchání a čištění kapra

  • stahování z kůže a filetování

  • odstranění “bahenní” příchuti masa louhováním

  • zásadám při přípravě kvalitního vývaru

  • tradiční recepty jako Kapr na černo, modro, ...

  • připravit křupavý zeleninový salát

  • připravit domácí bylinkové chlebové chipsy

  • pracovat s čerstvým fenyklem

  • uvařit kapří polévku na způsob francouzské rybí polévky Bouillabaisse

  • šetrnému dušení ryb s chutí zeleniny a koření

  • připravit jemnou koprovou omáčku

  • připravit citronovou omáčku s bylinkami

  • kombinovat kapří maso se špekem

  • zásadám přípravy vláčné bramborové kaše 

Co vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu

  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)

Při absolvování kurzu do konce roku 2024 je cena kurzovného u většiny kurzů o 200 Kč nižší (cena se nastaví automaticky při výběru termínu konání kurzu)!

CENA KURZU ........ 3 500 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky