Jen málokdo z nás neokusil v Česku tak rozšířenou rybu, jako je kapr, ale už jen málokdo z nás ví, že tato tradiční česká ryba přicestovala do našich rybníků až z daleké Číny. Stejně tak složité, jako cesta “našeho” kapra z Číny do místních vod, může být i jeho zpracování a příprava, když nevíte, jak na to.
Tento kurz vaření je zaměřen na kompletní zpracování této ryby a přípravu jak již klasických, tak i méně známých pokrmů, které zpestří paletu vašeho jídelníčku.
Kapr na černo s křupavým chlebem a salátkem
Čirý rybí vývar s fenyklem
Silná rybí polévka s cherry rajčaty a kořenovou zeleninou
Dušený kapr s jemnou koprovou omáčkou
Na špeku pečené filety z kapra, smetanovo-bramborové pyré, citronová omáčka s petrželkou
kuchání a čištění kapra
stahování z kůže a filetování
odstranění “bahenní” příchuti masa louhováním
zásadám při přípravě kvalitního vývaru
tradiční recepty jako Kapr na černo, modro, ...
připravit křupavý zeleninový salát
připravit domácí bylinkové chlebové chipsy
pracovat s čerstvým fenyklem
uvařit kapří polévku na způsob francouzské rybí polévky Bouillabaisse
šetrnému dušení ryb s chutí zeleniny a koření
připravit jemnou koprovou omáčku
připravit citronovou omáčku s bylinkami
kombinovat kapří maso se špekem
zásadám přípravy vláčné bramborové kaše
pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)
LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.
Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.
Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.
Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).
Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.
Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky