Během letních pobytů u moře spousta z vás zajisté zatoužila ochutnat nějakou tu mořskou laskominu, která se dá za celkem rozumné peníze od tamních rybářů pořídit.
No jo, ale co s tím stvořením dělat? Táto, vždyť se to ještě hýbe, zabij to! :-)
Takhle asi vypadá většina prázdninových dobrodružství končících nevhodnou přípravou, která může negativně ovlivnit váš názor na něco tak chutného jako jsou humři a krevety.
Pojďme tedy nahlédnout pod skořápku těmto desetinožcům a naučme se, jak je šetrně sprovodit ze světa, dále upravovat a připravit si pár skvělých receptů.
Grilované tygří krevety s klobásou chorizo a jarní cibulkou
Bisque – krémová polévka ze skořápek korýšů
Tortellina plněná humřím masem a pěnou z mořského vlka s estragonem (podává se k polévce)
Humr vařený na zelenině s jemnou vinnou omáčkou a bylinkovou bramborovou kaší
Grilovaný humr kanadský zapékaný s petrželkovým máslem
zacházet s krevetami – loupání, čištění, příprava
několika způsobům šetrného zabíjení humrů
připravit krátký vývar (court bouillon) na vaření korýšů
správně vařit (a hlavně nepřevařit!) humra
jak “vydolovat" maximum masa z humřího krunýře
zásadám při přípravě grilovaného humra
připravit petrželkové máslo na zapékání humra
pracovat s asijskou zeleninou pack choi
využít skořápky korýšů na maximum - připravit skvělou polévku Bisque
vymixovat jemnou pěnu (mousse) z mořského vlka
vyrábět tortellini a ravioli
připravit vinnou omáčku s šalotkou
připravit jemnou bylinkovou bramborovou kaši
připravit mrkvové pyré s máslem a olivovým olejem
...a mnohé další
LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.
Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.
Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.
Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).
Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.
Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky