Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Odpalované těsto - věneček, větrník, choux a éclairs - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
24.11.2024 ve 11:00 - 17:00
21.01.2025 ve 16:00 - 22:00
25.03.2025 ve 16:00 - 22:00

 
 

Další střípek do naší mozaiky cukrářských a pekařských kurzů není nic jiného než obávané ODPALOVANÉ TĚSTO!

České věnečky a větrníky a francouzské choux a éclairs....tomu všemu se na tomto odpalovaném speciálu podíváme pěkně na zoubek :-)

Budete vyrábět odpalovaná těsta, péct, plnit, polévat a zdobit...prostě vše, co k tomuto zajímavému sladkému fenoménu patří. 

To vše Vám ukáže, vysvětlí a naučí Lenka Dvořáková, které ta cukrařina "koluje" již od malička v krvi :-)

Co se bude připravovat a péct:

  • Tradiční věneček se žloutkovým-vanilkovým krémem 
  • Karamelový větrník se žloutkovou a karamelovou šlehačkou
  • Choux - francouzské minivětrníčky s kakaovým cracquelin (popraskaná vrstva na povrchu), plněné lískovým cukrářským krémem a lískooříškovým crémeux
  • Éclairs s malinovým smetanovým krémem zdobené šlehanou pistáciovou ganache a malinami

Co se na kurzu naučíte:

  • jak na odpalované těsto, jak správně umíchat a jak vychytat správnou konzistenci těsta
  • jak připravit křupavou vrstvu aneb co je to "cracquelin"
  • práci s cukrářským sáčkem, použití několika druhů cukrářských trezírovacích špiček, správnou manipulaci při tvarování těsta na plech
  • tipy a vychytávky, jak péct odpalované těsto, abychom dosáhli co nejlepších výsledků :-)
  • různé druhy náplní, od základního cukrářského, přes vaření karamelové šlehačky, až po složitější, jako jsou šlehaná ganache a crémeux 
  • jak správně výrobky naplnit / dozdobit
  • jak na práci s fondánovou polevou při potahování věnečků a větrníčků
  • práci s plátkovou želatinou a agarem (šlehaná ganache + crémeux)
  • a mnoho dalšího..:-) 

Co vás ještě čeká:

  • každý z účastníků si domů odnese hromadu sladkých výrobků
  • malý oběd či večeře 
  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)

Při absolvování kurzu do konce roku 2024 je cena kurzovného u většiny kurzů o 200 Kč nižší (cena se nastaví automaticky při výběru termínu konání kurzu)!

CENA KURZU ........ 3 500 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Odpalované těsto - věneček, větrník, choux a éclairs

Termín kurzu
Počet účastníků
VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
  
Celková cena0 Kč
Celkem k úhradě0 Kč
 
OBJEDNATEL / PLÁTCE
Jméno a příjmení
Firma
DIČ
Ulice a číslo domu
Město
PSČ
Telefon
E-mail
Poznámka
Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
Souhlasím se smlouvou
Přeji si být informován/a o novinkách






Upozornění: E-mail potvrzující Vaši objednávku a výzva k platbě odchází obratem po dokončení Vaší objednávky. Pokud tyto e-maily neobdržíte, prosím, dříve než nás budete kontaktovat, zkontrolujte si nevyžádanou poštu. Děkujeme.

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky