Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Menu Michala Götha - 1 - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
momentálně není vypsán žádný termín

 
 

Skvělá zpráva!

Michal Göth se za námi vrací na krátký čas zpátky do Brna...dlouho plánované se stalo skutečností a my Vás s nadšením můžeme pozvat na Michalův kurz vaření k nám do Studia Divoká vařečka :-)

Michal je přední český šéfkuchař, který svým dlouholetým působením ve slavné brněnské restauraci U Kastelána nastartoval porevoluční moravskou a českou gastronomii. Nyní se za námi Michal na skok podívá do Divoké vařečky, aby se s námi podělil o zkušenosti při přípravě "moderního beskydského menu". 

Michal působí jako šéfkuchař v beskydském designovém hotelu Miura v Čeladné, kde k vaření používá hlavně lokálních surovin z tamního kraje, které přetváří v luxusní pokrmy plné nápadu, chuti a úcty k surovině samotné. 

Jestli byste u nás v Divoké vařečce neměli propásnout nějaký kurz..tak je to tento :-) 

Co se bude vařit:

Siven marinovaný v kyšce, salát z okurek a labnehu, kopr, hořčičné semínko

Kyselica-krémová polévka, bystročické zelí, tatarák z jelena, slzovka

"Králík na paprice" - králičí hřbet s Piment z Espelette, krém z čerstvých paprik, bramborové kluski

Tvarohovo-povidlové taštičky s krémem z bílé čokolády a briošky

Co se na kurzu naučíte:

  • vykostit sivena
  • marinovat rybu za pomocí kyšky
  • dozvíte se, co je to labneh a jak ho připravit
  • uvařit luxusní beskydskou krémovou kyselicu
  • připravit tatarák z jelena a kombinovat ho s kyselou polévkou
  • dozvíte se co to je slzovka, co se z ní dá uvařit a jaké má blahodárné účinky pro naše tělo
  • tepelně upravovat králičí maso pomocí metody sous - vide
  • dozvíte se co je piment z Espelettu
  • připravit moderní lehký paprikový krém
  • připravit a uvařit polskou přílohu - bramborové kluski
  • připravit luxusní tvarohovo - povidlové taštičky
  • uvařit krém z bílé čokolády 
  • upéci sladkou briošku
  • kombinovat dohromady zajímavé chutě
  • moderně servírovat připravené pokrmy 

Co Vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (voda, nealko nápoje, víno, pivo)

Při absolvování kurzu do konce roku 2024 je cena kurzovného u většiny kurzů o 200 Kč nižší (cena se nastaví automaticky při výběru termínu konání kurzu)!

CENA KURZU ........ 4 000 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky