Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Kuře a králík - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
15.04.2025 ve 16:30 - 22:00
Volno. Lektor: Antonín Jurka.  Rezervovat >

 
 

Kde jsou ty časy, kdy nám po dvorku běhala kuřata a v králíkárně podupávali králíci?
Pojďme si připomenout, jak chutné může být "kreativně" upravené kuře a jak delikátní může být správně upravený králík.

Naučíme se králíka a kuře rozporcovat a správně používat různé díly masa na různé pokrmy.

Po absolvování tohoto kurzu už se na kuře či králíka koukat "přes prsty" určitě nebudete :-)

Co se bude připravovat a vařit:

  • Kuřecí soté na houbách a tymiánu podávané s bramborovým nákypem

  • Králík pečený na olivách a černém pivě, se zlatavými hranolky z pastináku

  • Glazované (šťavnaté a lesklé) kuřecí paličky servírované s risottem s máslovou dýní

  • Dušený králík se zeleninou a zakysanou smetanou

Co se na kurzu naučíte:

  • vykostit celé kuře na jednotlivé díly, na roládu, atd...bude předvedeno

  • plánovat jak zpracovat jednotlivé díly kuřete tak, aby jsme z něj co nejvíce vytěžili..

  • jak správně založit a vařit masový vývar (bude vysvětleno)

  • přípravit soté – nakrájet maso na správnou velikost a dusit ve smetanovém základu

  • připravit nadýchaný bramborový nákyp

  • porcovat králíka

  • nakládat králičí maso

  • pomalému pečení na pivě

  • připravit zeleninové hranolky

  • technice glazování

  • uvařit pravé italské risotto

  • dušení masa v tlakovém hrnci

  • kompletní přípravě všech pokrmů

 

Co Vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)

Při absolvování kurzu do konce roku 2024 je cena kurzovného u většiny kurzů o 200 Kč nižší (cena se nastaví automaticky při výběru termínu konání kurzu)!

CENA KURZU ........ 3 700 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Kuře a králík

Termín kurzu
Počet účastníků
VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
  
Celková cena0 Kč
Celkem k úhradě0 Kč
 
OBJEDNATEL / PLÁTCE
Jméno a příjmení
Firma
DIČ
Ulice a číslo domu
Město
PSČ
Telefon
E-mail
Poznámka
Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
Souhlasím se smlouvou
Přeji si být informován/a o novinkách






Upozornění: E-mail potvrzující Vaši objednávku a výzva k platbě odchází obratem po dokončení Vaší objednávky. Pokud tyto e-maily neobdržíte, prosím, dříve než nás budete kontaktovat, zkontrolujte si nevyžádanou poštu. Děkujeme.

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky