Kde jsou ty časy, kdy nám po dvorku běhala kuřata a v králíkárně podupávali králíci?
Pojďme si připomenout, jak chutné může být "kreativně" upravené kuře a jak delikátní může být správně upravený králík.
Naučíme se králíka a kuře rozporcovat a správně používat různé díly masa na různé pokrmy.
Po absolvování tohoto kurzu už se na kuře či králíka koukat "přes prsty" určitě nebudete :-)
Kuřecí soté na houbách a tymiánu podávané s bramborovým nákypem
Králík pečený na olivách a černém pivě, se zlatavými hranolky z pastináku
Glazované (šťavnaté a lesklé) kuřecí paličky servírované s risottem s máslovou dýní
Dušený králík se zeleninou a zakysanou smetanou
vykostit celé kuře na jednotlivé díly, na roládu, atd...bude předvedeno
plánovat jak zpracovat jednotlivé díly kuřete tak, aby jsme z něj co nejvíce vytěžili..
jak správně založit a vařit masový vývar (bude vysvětleno)
přípravit soté – nakrájet maso na správnou velikost a dusit ve smetanovém základu
připravit nadýchaný bramborový nákyp
porcovat králíka
nakládat králičí maso
pomalému pečení na pivě
připravit zeleninové hranolky
technice glazování
uvařit pravé italské risotto
dušení masa v tlakovém hrnci
kompletní přípravě všech pokrmů
LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.
Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.
Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.
Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).
Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.
Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky