Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Giro d´Italia s Antoniem Carlini - 1 - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
momentálně není vypsán žádný termín

 
 

Giro d´Italia s Antoniem Carlini...je chutné a poučné "putování" po Itálii. 

Průvodcem Vám bude Antonio, který svou italskou tradiční řemeslnou gastronomií rozmazluje brněnské gurmány již od roku 2016. Se svojí ženou Michaelou provozují již dlouhou dobu kultovní pekařství Carlini, kde seženete od luxusního pečiva, italských produktů, surovin a vína, vše, až po pravé italské lanýže! Prostě ráj pro všechny gurmány a italofily :-)

Pod vedením Antonia se naučíte připravit parádní italské několikachodové menu, pracovat budete s poctivými italskými surovinami a osvojíte si tradiční a správné techniky přípravy italských pokrmů.

Navíc se dozvíte spoustu informací o kvalitě surovin a zdravém způsobu jejich použití. Antonio je velký nadšenec a o surovinách (hlavně těch na pečení) často školí a přednáší.

Co se bude vařit:

  • Telecí závitky alla Palermitana
  • Kalamáry plněné chlebovou střídkou, pecorinem a bylinkami
  • Fenyklový salát s pomeranči a mandlemi
  • Risotto na červeném víně se salsicciou a paprikami
  • Bunet al cioccolato (tradiční čokoládový dezert)

Co se na kurzu naučíte:

  • pracovat s telecím masem
  • jak připravit univerzální náplň pro různé druhy rolád a závitků
  • kalamáry a olihně - jaké jsou rozdíly a jak je rozeznat
  • plnit a správně tepelně upravovat kalamáry 
  • pracovat s fenyklem  
  • připravit svěží salátek 
  • uvařit krémové italské risotto správně tak, aby neskončilo jak to české :)
  • Arborio a Carnaroli - pochopit rozdíly mezi rýží na italské risotto
  • připravit čokoládový dezert italských králů a tipy na jeho variace  
  • naservírovat všechny pokrmy
  • navíc se dozvíte spoustu o rodinných tradicích v Piemonte a na Sicílii 

Co Vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (voda, nealko nápoje, víno, pivo)

Při absolvování kurzu do konce roku 2024 je cena kurzovného u většiny kurzů o 200 Kč nižší (cena se nastaví automaticky při výběru termínu konání kurzu)!

CENA KURZU ........ 3 500 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky