Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Francouzská kuchyně - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
momentálně není vypsán žádný termín

 
 

Umět se dobře najíst - to pro obyvatele země galského kohouta není a nikdy nebyl žádný problém!

Francouzi vždy přípravě jídla věnovali zvláštní péči a věřte, že i na Moravě jsou lidé, kteří to vnímají přinejmenším stejně. 

Průvodcem a lektorem na tomto kurzu Vám bude Jirka Zajíček, který působil jako šéfkuchař ve skvělé restauraci Kohout na víně! A co by to bylo za francouzské menu, kdyby v něm právě tento slavný pokrm (který má výše zmíněná restaurace v názvu) chyběl.

Nezbývá tedy nic jiného, než popřát BON APPÉTIT!  

Co se bude vařit:

  • Kachní játra na šalotce, slanině a sladkém víně, hruška a čerstvá majoránka
  • Vichyssoise - krém z pórku a brambor podávaný za tepla či studena
  • Epi - francouzská křupavá bageta
  • Kohout na víně, pastinákové pyré, žampióny se slaninou a glazovanou zeleninou
  • Crêpes Suzette v moderním pojetí s drobenkou, citrusy a zakysanou smetanou

Co se na kurzu naučíte:

  • připravit výše zmíněné menu od začátku až do konce

  • neobvyklým technologickým postupům
  • úctě k surovině
  • správně synchronizovat chutě různých surovin 

Co Vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (voda, nealko nápoje, víno, pivo)

Při absolvování kurzu do konce roku 2024 je cena kurzovného u většiny kurzů o 200 Kč nižší (cena se nastaví automaticky při výběru termínu konání kurzu)!

CENA KURZU ........ 3 500 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky