Nakoukněte pod pokličku bezlepkové kuchyně!
S naší lektorkou Kateřinou si připravíme parádní 4 chodové menu od předkrmu až po zákusek.
Kurz začíná přípravou křupavého, voňavého kmínového chleba, který se bude podávat bylinkovou pomazánkou :-).
V další části kurzu se přesuneme do Francie, meky gastronomie, kde ve městě Phitiviers vznikl recept na náš druhý chod - taštičku z listového těsta plněnou konfitovanou kachnou a játry foie gras.
S třetím chodem ve Francii ještě chvíli zůstaneme a připravíme si tradiční odpalované těsto s cukrovou krustou zvané Choux au Craquelin.
Závěrem se vrátíme zpátky domů a vrhneme se na přípravu tolíh oblíbených koblížků. Tuto českou delikatesu budeme podávat s čerstvým ovocem a šlehaným mascarpone.
Jsme si jisti, že tento kurz nadchne nejenom "bezlepkáře", ale i všechny ostatní, kteří chtějí vyzkoušet vaření zase trošku jinak :-)
Průvodcem na tomto kurzu vám bude Kateřina Blažková, majitelka společnosti Spolu-bez-lepku.
Kynuté těsto slané
Chléb s tradičním chlebovým kořením
Listové těsto
Pithivier (listové těsto plněné konfitovanou kachnou a játry foie gras)
Odpalované těsto
Choux au Craquelin (odpalované bochánky s cukrovou krustou plněné lehkým krémem)
Kynuté těsto sladké
Tvarohové mini koblížky
používat různé bezlepkové mouky a kombinovat je s kořením
proč je práce s některými směsmi jednodušší a výsledek jistější
umíchat a upéct ten pravý voňavý a křupavý "pecen"
vyrobit listové těsto
použít listové těsto tradičně i netradičně
konfitovat kachnu
připravit odpalované těsto
vyrobit cukrovou krustu
připravit lehký krém z Mascarpone s různými příchutěmi
naplnit a ozdobit odpálené bochánky
připravit kynuté těsto
vyrobit tvarohové mini koblížky
připravit a naservírovat výše zmíněné pokrmy
pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)
Pozor: kurz probíhá v prostředí, kde se běžně pracuje i s moukou, vyrobené pokrmy tedy mohou obsahovat "mikroskopické" stopy lepku!
LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.
Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.
Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.
Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).
Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.
Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky